Terapeuci , pedagodzy ,nauczyciele

nowe wydanie książki

Postprzez mbastek » 23 Paź 2009, 19:58

Zachęcam nauczycieli, terapeutów i rodziców do zapoznania się z moją najnowszą książką "Zaczynamy pisać i czytać". Jest to rozszerzona wersja pozycji "Czytam piszę".Zawiera ona wiele ciekawych i lubianych przez dzieci zabaw z sylabami typu: krzyżówki, rebusy, wykreślanki, strony do samodzielnego podpisywania obrazków i proste zdania do czytania i samodzielnego pisania. Książka jest wydana w formacie A-4 i jest większa od "Piszę czytam". Jest w niej więcej miejsca do ćwiczeń w pisaniu. W środek książki wpięte są kolorowe wkładki z grami edukacyjnymi - domino sylabowo-obrazkowe, domino wyrazowo obrazkowe, memo obrazkowo-wyrazowe oraz obrazki do utrwalania sylab. Wszystkie wydrukowane są na twardym papierze. Przy ich pomocy uczeń utrwala litery w sylabach oraz ćwiczy technikę czytania.Wszystko to robi poprzez zabawę. Każda gra zawiera instrukcję. M.Bastek[color=#FF0000]
mbastek

Dołączenie: 27 Mar 2009, 19:02

Re: nowe wydanie książki

Postprzez wrozka » 12 Cze 2010, 14:13

Mam pytanie. Korzystam z pierwszej części Pani książki " Pisze czytam" Chciałabym zapytać czy jest już rozszerzone wydanie drugiej części ?
wrozka

Dołączenie: 12 Cze 2010, 14:04

Postprzez mbastek » 14 Cze 2010, 21:29

Witam. Nie ma jeszcze na rynku rozszerzonej drugiej części. Mam ją przygotowaną do wydania, teraz czekam na propozycję wydawcy do współpracy.
Ciekawi mnie Pani zdanie na temat książki " Piszę czytam". Jeśli to możliwe proszę o krótką recenzję . Pozdrawiam M. Bastek
mbastek

Postprzez wrozka » 15 Cze 2010, 15:12

Mój syn uczeszcza do zerówki ma zaburzony słuch fonetyczny ,nie głosuje. Szukając informacji na temat słuchu fonetycznego przeczytałam ze dzieci z takim problemem powinny się uczyć czytać metodą sylabową. Zaczęłam szukać informacji o tej metodzie i tak trafiłam na Pani stronę. Książka Piszę-czytam okazała się strzałem w dziesiątkę. Syn bez problemu czyta i pisze wyrazy,układa z wyciętych sylab wyrazy. A co najważniejsze dziecko po wielu niepowodzeniach związanych z próbami czytania przez glosowanie, zaczyna nabierać przekonania ze on też może czytać i pisać. Myślę ze ćwiczenia o które wzbogaciła Pani pierwsza rozszerzaną cześć czynią książkę bardziej atrakcyjną i ciekawszą.
wrozka

Dołączenie: 12 Cze 2010, 14:04

Postprzez mbastek » 15 Cze 2010, 16:06

Serdecznie dziękuję za szybki odzew. Podziwiam, że tak świetnie umiała sobie Pani poradzić z trudnościami syna. Cieszę się, że moja książka mogła być w tym pomocna. Życzę dalszych sukcesów w nauce czytania i pisania, która dzięki metodzie sylabowej może zamienić się w miłą i ciekawą zabawę. Pozdrawiam M. Bastek
mbastek

Powróć do NAUCZYCIELE

• VISITORS

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Design by GB