GŁOSKOWANIE

Postprzez atomek » 03 Kwi 2009, 18:17

:geek: Witam mam z córką mały problem chodzi do zerówki i niestety nie wchodzi jej do głowy głoskowanie inne przedmioty zerówkowe nie sprawiają jej problemu.Jak można prosto pomóc ( może jakieś przyjazne programiki komputerowe????? ). Nauczyciele mówią trzeba czasu i ćwiczeń .To ze ja zaczynam się denerwować to nic ale Ania coraz mniej chętnie mówi o ,,czytaniu" .Liczę że ktoś udzieli mi jakichś rad. Pozdrowienia i dzięki. :geek:
atomek

Dołączenie: 03 Kwi 2009, 18:03

Re: GŁOSKOWANIE

Postprzez mbastek » 04 Kwi 2009, 19:42

Witam. Jestem autorką serii książek dla dzieci mających trudności w opanowaniu czytania i pisania. W przypadku, o którym Pan pisze może pomóc nauka czytania i pisania metodą sylabową, o której piszę na mojej stronie "pomocnik szkolny". Jest to metoda sprawdzona, skuteczna, łatwa i można uczyć nią dziecko korzystając z książek "Piszę czytam" nauka pisania i czytania, "Lubimy sylaby" kształcenie czytania i pisania, "Już czytamy i piszemy" doskonalenie czytania i pisania metodą sylabową. W książkach nie stosuję głoskowania. Gorąco zachęcam do nauki metodą sylabową. Pozdrawiam M. Bastek
mbastek

Dołączenie: 27 Mar 2009, 19:02

Postprzez atomek » 16 Kwi 2009, 21:36

mbastek napisał(a):Witam. Jestem autorką serii książek dla dzieci mających trudności w opanowaniu czytania i pisania. W przypadku, o którym Pan pisze może pomóc nauka czytania i pisania metodą sylabową, o której piszę na mojej stronie "pomocnik szkolny". Jest to metoda sprawdzona, skuteczna, łatwa i można uczyć nią dziecko korzystając z książek "Piszę czytam" nauka pisania i czytania, "Lubimy sylaby" kształcenie czytania i pisania, "Już czytamy i piszemy" doskonalenie czytania i pisania metodą sylabową. W książkach nie stosuję głoskowania. Gorąco zachęcam do nauki metodą sylabową. Pozdrawiam M. Bastek

Dziękuję za szybką odpowiedź.Zamówiłem książkę '' Piszę czytam ''czekamy na nią . Mam jedno ale chyba podstawowe pytanie czy dyletant w tych sprawach będzie wiedział co z tą książeczką zrobić.Domyślam się że musimy uczyć się wspólnie , czy mogę się cos na ten temat dowiedzieć :?:
atomek

Dołączenie: 03 Kwi 2009, 18:03

Postprzez mbastek » 17 Kwi 2009, 15:41

Witam. Cieszę się, że zdecydował się Pan na kupno książki. Gwarantuję sukces w nauce czytania i pisania. Należy stosować się do poleceń, które musi dziecku czytać osoba dorosła. Nie potrzebny jest tu żaden przewodnik metodyczny. Ćwiczenia w tej książce powtarzają się, /oczywiście za każdym razem na innym materiale wyrazowym/ więc po pewnym czasie dziecko samo będzie wiedziało co ma robić. Rodzice muszą kontrolować wykonane zadania, śledzić postępy w nauce i chwalić dziecko. Następnym etapem po "Piszę czytam" jest "Lubimy sylaby" , gdzie pojawiają się zdania i krótkie teksty do czytania i pisania. Pozdrawiam. Życzę sukcesów i dobrej zabawy. M.Bastek
mbastek

Dołączenie: 27 Mar 2009, 19:02

Powróć do Problemy w szkole

• VISITORS

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Design by GB